Nerja, Costa del Sol

Nerja, Costa del Sol

Nerja, Costa del Sol är den lilla pittoreska staden 45 min bilresa öster om Malagas flygplats med Europas bästa klimat.

Allt fler börjar upptäcka den underbara pärlan, Nerja, på östra Costa del Sol, Spanien. I maj 2016 vann Nerja en stor internationell omröstning, och fick pris som ”Spaniens vackraste kustby”. När resetidningen Vagabond satte betyg på orter längs den spanska Solkusten var Nerja den enda ort som förärades med det absoluta toppbetyget. I januari 2018 utsåg dessutom resejätten Tripadvisor Nerja som en av de 10 trendigaste destinationerna i världen https://www.vagabond.se/artiklar/resmal/20180116/topp-10-trendigaste-destinationerna-i-varlden-enligt-tripadvisor/

I Nerja finns allt, flera fina stränder, vackra grottor, stort antal golfbanor i området, skidåkning i Sierra Nevada, Granada med moriska Alhambra, bad i varma källor i bergen, vackra bergsbyn Frigiliana, ”skinkbyn” Trevelez, Gibraltar (2 timmar med bil) och mycket mer.

Nerja är en charmig, genuin andalusisk stad med sina vitkalkade hus, palmer och färgglada blommor. Gamla stans slingrande gränder är ett hem för många tapasbarer, restauranger och små butiker som leder ner till den berömda Balcón de Europa där du har en oslagbar panoramautsikt över kusten mot Afrika. Nerja har ett härligt klimat med milda vintrar och behagliga sommardagar då staden skyddas av bergskedjan Sierra Almijara. Bergen skapar vackra vyer i kontrast med det turkosa Medelhavet. Tack vare det gynnsamma klimatet med mer än 320 soldagar om året så odlas här en mängd med subtropiska frukter så som mango, apelsin, avokado, vindruvor och oliver, klimatet kan liknas vid södra Kaliforniens. Landskapet erbjuder bra vandringsleder i bergen och fina badvikar med små grottor längst den välbevarade kustremsan. Här finns även en del större stränder, exempelvis Playa de Burriana som kantas av restauranger och barer. En av Spaniens mest populära och spektakulära platser, Cueva de Nerja, finner du ca 10 minuter från Nerja. Ca 55 minuters bilfärd från Malaga.

För mer information om Nerja och vad som finns att göra, gå till: http://www.nerjatoday.com